Nye boliger: Solide afkast uden dyre mellemled

AP Pension bygger boliger midt i en række danske byer. Ejendommene giver et solidt startafkast på cirka 5,5-6,5 procent om året. Det kan lade sig gøre, fordi AP Pension opkøber byggegrunde direkte af kommunerne og selv styrer projekterne i mål.

Risskov, Ørestad, Engholmene, Odense, Silkeborg og Horsens. Både øst og vest for Storebælt er AP Pension bygherre på boligejendomme – og typisk følger projekterne den samme opskrift. De vigtigste ingredienser er central beliggenhed, tidlig involvering og høj kvalitet til rimelige priser.  

– Kort fortalt går vi uden om færdigudviklede projekter og køber i stedet byggegrundene direkte af grundejerne, som ofte er en kommune. Derefter bygger vi boliger, der er af høj kvalitet og til at betale for en husstand med to gennemsnitlige lønninger, siger Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme.  

– Når vi finder grundene og styrer byggeprojekterne selv, undgår vi dyre mellemled. I praksis betyder det, at vi typisk får et startafkast på cirka 5,5-6,5 procent om året i stedet for de cirka 4 procent, vi ville få, hvis der havde været en ejendomsudvikler inde over først, uddyber han.  

Beliggenheden skal være i top  

En anden forklaring på de solide afkast er, at lejepriserne centralt i de større byer er på et højt niveau.  

– Udbuddet af lejeboliger stiger i disse år. Derfor er det helt afgørende for os, at vi kun bygger på de bedste beliggenheder, hvor vi ofte også bliver en del af en større kommunal byudvikling. Hvis lejemarkedet bliver overophedet, vil det være boligerne i centrum af byerne, som fortsat er lettest at leje ud, siger Peter Olsson.  

Han forklarer, at AP Pensions projekter stadig vil holde afkast på den rette side af 4 procent, selvom lejepriserne i fremtiden måtte falde med 15-20 procent.     

Stor ekspertise i projektstyring

Når AP Pension selv er bygherre, skal selskabet også være i stand til at håndtere den risiko og projektstyring, der følger med de større byggerier.  

– Vi har lang erfaring og stor ekspertise i at stå som bygherre i de her projekter. Blandt andet lægger vi vægt på, at vi kun frigiver betaling til entreprenøren, efterhånden som der sker den rette fremdrift. På den måde har vi aldrig flere penge ude at svømme, end der allerede er værdi for, siger Peter Olsson.      

Tre gode eksempler

Her kan du se tre aktuelle projekter, hvor AP Pension har involveret sig tidligt og nu høster et solidt årligt afkast. De tre byggerier er helt eller delvist afsluttet – til tiden og inden for budget.  

199 ungdomsboliger på Tagensvej (København) samt hostel på lang kontrakt med kendt udenlandsk operatør

Med projektet på Tagensvej 135 har AP Pension forvandlet en slidt fabriksejendom til moderne ungdomsboliger samt hostel, som er med til at understøtte ambitionerne om nyt liv i et lidt trist område på Nørrebro.  

135 boliger i Risskov Brynet (Aarhus), 1. etape

Første etape med lyse, moderne boliger står klar i området, som tidligere har været industrikvarter. Mange af lejlighederne har udsigt over Aarhus Bugt, og beboerne har skov, strand og centrum i cykelafstand.   

173 boliger i Schades Have (København)

De lyse lejligheder ved DR Byen i Ørestad stod klar til indflytning i slutningen af 2016. Boligerne har fra et til seks værelser og et attraktivt grønt uderum. Dermed appellerer de til beboere i alle aldre og livssituationer.  

Foruden de tre projekter bygger AP Pension på centrale placeringer i blandt andet København, Aarhus, Odense, Silkeborg og Horsens. Og i Valby er udlejningen af 102 nye boliger netop begyndt.  

Læs også: AP Pension udlejer 102 lejligheder i Kløverbladsparken i Valby

Læs også: Kom forrest i rækken til attraktive boliger

Vil du vide mere?