Dine data – vores ansvar

I maj kom der nye regler for persondata, som stiller krav til virksomheders evne til at beskytte informationer om deres kunder bedst muligt. I AP Pension tager vi det meget alvorligt, og under mottoet ”dine data - vores ansvar” har vi derfor tilpasset vores organisation og systemer.

En ny forkortelse har set dagens lys: GDPR eller General Data Protection Regulation. Det er et andet navn for EU’s persondataforordning, som beskriver, hvordan virksomheder og myndigheder skal beskytte vores kunders data.

I takt med at vores kommunikation bliver mere digital, bliver dine personlige oplysninger mere og mere udsatte, og flere oplever, at deres data bliver misbrugt. Derfor indførte EU med persondataforordningen i maj 2018 skærpede krav til, hvordan virksomheder skal beskytte og anvende dine personlige oplysninger.

Hvad betyder persondataforordningen for dig?

Forordningen indebærer, at virksomheder og myndigheder skal gøre det svært for uvedkommende at opsnappe oplysninger om dig. Samtidig har den givet dig større kontrol med dine oplysninger.

I AP Pension har vi gennem længere tid arbejdet med at implementere reglerne i den nye forordning. Vores motto har været ”dine data – vores ansvar”, for du skal være sikker på, at vi er vores ansvar bevidst og behandler dine data med største fortrolighed.

I AP Pension håndterer vi dagligt mange typer oplysninger om kunderne, f.eks. deres økonomiske situation og helbred. Disse oplysninger har vi altid passet godt på. Men for at være sikre på, at vi kunne leve op til forordningens krav, har vi tilpasset vores systemer og interne arbejdsgange til en endnu højere grad af beskyttelse af dine og de øvrige kunders data.

Læs mere om, hvordan vi behandler dine persondata her

Vil du vide mere?