AP Pension underskriver CEO løfte for at fremme diversitet

AP Pensions adm. direktører, Bo Normann Rasmussen, har sammen med 18 andre direktører fra nordiske og internationale virksomheder, bl.a. McKinsey & Co, Maersk, Vestas og Microsoft, underskrevet et såkaldt CEO pledge, som The Diversity Council står bag, med hensigten om at ændre diversitetsdebatten i erhvervslivet til mere konkrete handlinger.

I AP Pension er vi glade for at have sat underskriften på The Diversity Councils CEO pledge, forklarer Bo Normann Rasmussen.

- Vi er glade for, at vi kan være med til at underskrive The DC CEO pledge. Vi ser det som vores ansvar, som en ansvarlig virksomhed, at være med til at fremme diversitet og lige muligheder for alle. Samtidig tror vi fuldt og fast på, at det styrker vores konkurrencekraft og skaber bedre forudsætninger for at udvikle de bedste løsninger til vores kunder, når vi er i stand til at angribe problemer fra flere perspektiver, siger Bo Normann Rasmussen og fortsætter:

- Vi ser frem til at dele erfaringer med, og lære af, de øvrige medunderskrivere, og ser det som endnu et vigtigt skridt i vores arbejde med at sikre en mangfoldig og inkluderende kultur i vores virksomhed, hvor alle har lige muligheder uanset deres køn, alder, etnicitet, baggrund og præferencer.

CEO løftet, der blev underskrevet, kaldes for ’Diversitetens ABC’, hvor ABC står for:

A= Act as Inclusive Leaders
”Vi lover at agere som inkluderende ledere og sikre en inkluderende kultur, hvor alle ansatte føler, at de hører hjemme.”

B= Build a Balanced Talent Pipeline
”Vi lover at bygge en kønsbalanceret talent pipeline ved at stræbe efter også at tiltrække, fastholde, udvikle og fremme de kvindelige talenter.”

C= Commit to Creating a Flexible Workplace
”Vi committer os til at fremme fleksibilitet for vores medarbejdere på tværs af deres individuelle livsfaser.”

Vil du vide mere?