Udnyt dit fradrag i 2017: Ekstra indbetaling kan være penge værd

Er du en af dem, der kan spare penge i skat ved at indbetale mere på din pensionsordning i 2017? Indbetal nu, og udnyt dit fradrag i 2017.

Nytåret rykker nærmere, og det er nu, du skal overveje, om du vil indbetale ekstra på din pensionsordning i 2017. En ekstra indbetaling kan give dig flere fordele:

  • Spar penge i skat i år: Indbetalinger til ratepension og livsvarig livrentepension giver skattefradrag. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke betaler topskat, når du engang skal have din pension udbetalt, sparer du penge.
  • Få mere i pension: Du kan give din pensionsopsparing et boost, så du ender med en større pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 procent i skat af afkastet på din pensionsopsparing. Renterne af din opsparing i banken beskattes med op til 42,7 procent.

Sådan indbetaler du ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på en pensionsordning i AP Pension, som du har via dit arbejde, skal du give jeres lønkontor besked om beløbet. Beløbet skal senest være indbetalt sammen med din decemberløn.

AP Pension fordeler dine indbetalinger på samme måde som dine løbende indbetalinger. Hvis du rammer loftet på din ratepension, vil resten blive indbetalt på en livsvarig livrentepension.

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på en privattegnet ordning i AP Pension, skal din indbetaling være på mindst 36.000 kr. Du overfører beløbet via din bank. Benyt registreringsnummer 3100 og kontonummer 0005000696 (husk at angive dit CPR-nummer). Du kan senest indbetale den 28. december 2017.

Hvis du har mere end én police i AP Pension, skal du også angive, hvilken police du ønsker beløbet indsat på. Oplysningerne angiver du under 'meddelelse til beløbsmodtager' på indbetalingen. Du kan få overblik over dine policer på www.appension.dk/minpension

Vi kan hjælpe

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med ekstra indbetaling eller andet, er du velkommen til at ringe til os på 3916 5000. Vi har åbent fra mandag til fredag klokken 8.00-17.00.

Hvor meget kan du få fradrag for?

På en ratepension kan du i 2017 indbetale op til 53.500 kr. (efter AM-bidrag) med skattefradrag, mens der på en livsvarig livrentepension ikke er noget loft over din indbetaling med skattefradrag. Du skal være opmærksom på, at loftet på ratepension er et samlet beløb for alle dine ratepensioner, uanset hvilke selskaber du har ratepension i.

Har du en privattegnet livsvarig livrentepension, kan du indbetale op til 49.300 kr. Vær opmærksom på, at der gælder særlige forhold ved større indbetalinger.

Topskattegrænsen er i 2017 på 479.600 kr. (521.304 kr. før AM-bidrag). Hvis din løn i dag er højere end det beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra til pension og dermed reducere din skat.

Indbetalinger til pension tæller ikke med i din skattepligtige indkomst. Så hvis du f.eks. har en årsløn på 570.000 kr. (før AM-bidrag), men indbetaler de 50.000 kr. til pension, ligger du under topskattegrænsen.

Vil du vide mere?