Sådan kan en rådgiver gøre en forskel for dig

Hvornår har du sidst tjekket din pension? Ved at tjekke din ordning på min pension eller booke et møde med en rådgiver kan du sikre, at din pensionsordning ikke lever sit eget liv, men at den er tilpasset dine behov. Læs her, hvordan en rådgiver kan gøre en forskel for din pensionsordning.

Pension er ikke altid det, som fylder mest i danskernes hverdag. Men med et ”ja tak” til at få tjekket din pensionsordning hos en pensionsrådgiver, kan du f.eks. finde ud af, hvor meget du har at leve af, når du går på pension, hvilken investeringsform du har, og du kan finde ud af, om dine forsikringer passer til dine behov.

www.pensionsinfo.dk er et godt sted at starte, hvis du vil have overblik over alle dine pensionsordninger, fortæller pensionsrådgiver i AP Pension Carsten Riis. Hvis du derimod gerne vil have et bedre indblik eller ønsker at justere din pensionsordning, så anbefaler vi, at du booker en rådgivning, siger han og uddyber:

- Vores tal viser, at næsten halvdelen af danskerne sjældent eller aldrig tænker over størrelsen på deres forventede pension. Med en rådgivning kan du få et dybere indblik i din pensionsordning.

- Grundlæggende er vores opgave som rådgivere at hjælpe dig på vej mod en god opsparing, og her kan de små justeringer gøre en forskel.  Vi kan f.eks. se på, om du kan justere eller optimere din ordning og derefter se, hvad det betyder for din økonomi her og nu, fortsætter han.

Her bør du søge rådgivning

Du kan få mange nødvendige informationer ved at logge på www.appension.dk/minpension. Her kan du f.eks. se størrelsen af din opsparing, dine dækninger, afkast og investeringsvalg. Har du spørgsmål, er vores Kundecenter også parat til at hjælpe på telefon og e-mail.

Ifølge Carsten Riis er der dog situationer, hvor personlig rådgivning er særlig relevant, fordi det handler om at skræddersy din pensionsordning til dine ønsker og behov. Det kan f.eks. være:

  • Når du vil tilpasse din pensionsordning til din livssituation, f.eks. i forbindelse med at du får børn, køber bolig, skifter job, bliver syg, eller når du skal på pension.
  • At sikre at dit investeringsvalg passer til den risiko, du ønsker at tage.
  • At du ønsker at vide, om det kan betale sig at samle dine pensionsordninger.
  • Hvis du vil sikre, at dine forsikringer matcher dit behov.

Ærlig og uafhængig rådgivning

- I AP Pension er vores slogan din pension - vores ansvar, og det betyder, at jeg sammen med kunden finder frem til hans eller hendes behov, så pensionsordningen også afspejler det, siger Carsten Riis og slutter:

- Som rådgivere har vi et ansvar for, at kundernes pension bliver varetaget på bedste vis. AP Pension er et uafhængigt pensionsselskab, som er ejet af kunderne. Derfor kan vi tilbyde uafhængig og ærlig rådgivning, som tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation.

Sådan kontakter du os

Du kan kontakte vores Kundecenter i hverdagene fra klokken 08.00-17.00 på 3916 5000 eller via vores sikre formular, som du finder på www.appension.dk/privat under ”Skriv til os”.

Vil du vide mere?