Kunderne skal kunne sove roligt om natten

Ole Skov har været medlem af AP Pensions bestyrelse siden generalforsamlingen i 2017. For ham handler bestyrelsesarbejdet om at sikre gennemsigtighed, så kunderne forstår deres pensionsordning, og ikke mindst hvad der påvirker den. Læs her, hvorfor han mener, at ærlig snak er det eneste, der dur.

Til daglig er Ole Skov ansat i Spar Nord, og han er absolut ikke fremmed over for hverken forenings- eller bestyrelsesarbejde. Han har siden 2003 været formand for Spar Nord Kreds, som er en virksomhedskreds under Finansforbundet. Han har desuden siddet i Spar Nord Banks bestyrelse siden 2000. Derfor var det også naturligt for ham at gå ind i AP Pensions bestyrelse, da muligheden bød sig i 2017.

-Med min baggrund havde jeg allerede, inden jeg trådte ind AP Pensions bestyrelse, en god idé om kompleksiteten i arbejdet. Derfor er det utroligt godt, at bestyrelsesmedlemmerne på hvert deres område bidrager til at arbejdet i bestyrelsen. Det sikrer en bred indsigt og forståelse, siger han.

Kundeejet og tryghed i centrum

Kundeejet kombineret med målet om at skabe tryghed for kunderne er for Ole Skov det helt centrale i AP Pension og også i hans bestyrelsesarbejde.

-På ét område adskiller vi os fra mange af vores konkurrenter. Vi har ikke andre ejere end kunderne, og dermed er det kun kunderne, som vi skal dele vores overskud med, siger han og fortsætter:

-Vi har et reelt kundedemokrati, som betyder, at det i sidste ende er kunderne, der via de delegerede og bestyrelsen, er med til at bestemme selskabets retning. Netop det er efter min mening med til at skabe den bedste tryghed for kunderne. Når vi siger, at vores motto er "din pension – vores ansvar", så mener vi det.

I forlængelse af det nævner han også det særlige prudent person-princip. Det handler om, at AP Pension som finansielt selskab skal sikre, at investeringsstrategien afspejler det, som kunderne er stillet i udsigt, f.eks. i henseende til ydelser og risikoprofil.

-Pensionsopsparing handler i høj grad om afkast, og i jagten på afkast er der også en naturlig indbygget risiko. For mig er det vigtigt, at vores kunder kan sove trygt om natten i vished om, at vi udviser den nødvendige forsigtighed og tager hånd om deres opsparing, så investeringerne afspejler netop den risiko, de ønsker. Det er præcis, hvad prudent person-princippet sikrer, fortæller han.

Siger tingene, som de er

I bestyrelsesarbejdet kæmper Ole Skov også for, at AP Pension arbejder for at minimere omkostningerne.

-Det er vigtigt, at kunderne ved, at vi som selskab også gør vores bedste for at minimere omkostningerne mest muligt, men naturligvis ikke på bekostning af vores kundeservice. Faktum er, at bare små forskelle i omkostningerne kan have stor betydning for en kundes opsparing, siger han.

En ting, der gør Ole Skov stolt over at være en del af AP Pensions bestyrelse, er ambitionen om altid at sige tingene som de er, også når det engang imellem gør lidt ondt.

-Vi kender det alle fra vores egen hverdag. Det er nemt at være ærlig, når noget går godt. Når der er udfordringer, bliver det straks lidt sværere, men det er netop, når man har modet til at være åben og ærlig i de svære situationer, at troværdigheden er størst.

Vækst via pengeinstitutter

Ole Skov vil i den kommende tids bestyrelsesarbejde blandt andet arbejde for, at sikre at AP Pension har et solidt fundament, som betyder, at endnu flere kan få glæde af at være en del af kundefællesskabet.

- I den forbindelse spiller AP Pensions datterselskab, Nærpension, en vigtig rolle i arbejdet med at få nye kunder, siger han og fortsætter:

-Der er ingen tvivl om, at den dialog, som medarbejderne i pengeinstitutterne har med deres kunder, er yderst velegnet til at sikre pensionsordninger til AP Pension. For mig er strategien om blandt andet at investere i vækst via nærpension derfor helt rigtig.

Om Ole Skov

Ole Skov er 59 år gammel, og han bor til daglig i Sæby i Nordjylland. Han er ansat i Spar Nord og er oprindelig bankuddannet fra Sparekassen Sæby, som i dag er fusioneret med Spar Nord.

På familiefronten er Ole gift. Hans kone er også ansat i en ”bank”, blot i blodbanken hvor hun arbejder som bioanalytiker på Aalborg Universitetshospital. Familien består derudover af tre børn, som alle er flyttet hjemmefra.

På trods af et travlt arbejdsliv har Ole også tid til dyrke sin store hobby Formel 1-løb. Han har i den forbindelse besøgt en lang række af verdens Formel 1-baner, blandt andet banen i Monaco, Malaysia, Belgien og Østrig, og inden længe er der planer om at turen skal gå til den hæderkronede Silverstone-bane i England.

Når Ole ikke dyrker interessen for motorsport, nyder han at cykle på sin racercykel. En af hans helt store oplevelser var, da han i 2015 deltog i et særligt løb sammen med sine to yngste børn. På en uge cyklede de fra Danmark til Paris. En bedrift han planlægger at gentage igen i 2018.

Med hensyn til hans egen pensionsordning, har han valgt at placere den i opsparingsfonde med lav risiko, da han inden for en overskuelig årrække går på pension. Han har også sørget for at sikre sig selv i tilfælde af sygdom og sin familie i det tilfælde at han skulle gå hen at dø.

Vil du vide mere?