Grafik: Se, hvad det koster at erstatte din løn

Hvilken indbetaling skal der til for at få en pension på niveau med den løn, du er vant til? Tjek, hvordan du får en udbetaling, der svarer til 70, 80, 90 eller 100 pct. af din nuværende indkomst.

Har du planer om at skrue ned for dit forbrug, når du går på pension? Eller har du brug for en udbetaling, der er på niveau med den løn, du er vant til?

Hvis du skal ramme 100 pct. af din løn, kræver det en stor månedlig pensionsindbetaling. Hvor stor kan du se i grafikkerne nedenfor.

Så meget skal du indbetale

Så meget skal du indbetale i 40 år for at få 70, 80, 90 eller 100 pct. af din nuværende løn i pension.

Så meget skal du indbetale 40 år for at få 70 pct. af din lønSå meget skal du indbetale i 40 år for at få 80 pct. af din løn

Så meget skal du indbetale i 40 år for at få 90 pct. af din lønSå meget skal du indbetale i 40 år for at få 100 pct. af din løn

Hvor meget pension har du brug for?

Det er ikke sikkert, at du har brug for en pension, der svarer til 100 pct. af din løn. Måske forventer du et lavere forbrug som pensionist? Måske vil du bruge færre penge som 80-årig end som 70-årig? Eller måske har du anden formue (f.eks. friværdi eller opsparing i banken), som kan hjælpe med at finansiere dit seniorliv?

På AP Pensions kundeportal, www.appension.dk/minpension, kan du se din forventede pension. Vælg menupunktet Prognose, når du er logget ind.

Hvordan er eksemplerne beregnet?

  • Eksemplerne er beregnet ud fra indbetaling i 40 år (alder: 28-68 år).
  • Der er regnet med en månedsløn på 35.000 kr., som stiger med en årlig inflation på 2 pct.
  • Udbetalingen er en livsvarig livrente – du får samme udbetaling hver måned i hele dit pensionsliv.
  • Livrenten er beregnet med en garanti, så den bliver udbetalt i mindst 16 år, efter du går på pension.
  • Hvis du dør inden de 16 år er gået, overtager dine nærmeste udbetalingen.
  • Udbetalingen er inklusive folkepensionens grundbeløb og ATP, men ikke tillæg til folkepensionen.
  • Der er regnet med afkast på 5 pct./år, omkostninger på 2.160 kr./år og betaling for forsikringer ved invaliditet og død.

 

 

Vil du vide mere?