En ekstra indbetaling i 2016 kan være penge værd

Er du en af dem, der kan spare penge i skat ved at indbetale mere på din pensionsordning i 2016?

Nytåret rykker nærmere, og det er nu, du skal overveje, om du vil indbetale ekstra på din pensionsordning i 2016. En ekstra indbetaling kan give dig flere fordele:

  • Spar penge i skat i år: Indbetalinger til ratepension, ophørende livrente og livsvarig livrente giver skattefradrag. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke betaler topskat, når du engang skal have din pension udbetalt, sparer du penge.
  • Få mere i pension: Du kan give din pensionsopsparing et boost, så du ender med en større pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 pct. i skat af afkastet på din pensionsopsparing. Renterne af din opsparing i banken beskattes med op til 42,7 pct.

Hvor meget kan du få fradrag for?

På en ratepension og en ophørende livrente kan du i 2016 indbetale op til 52.400 kr. (efter AM-bidrag) med skattefradrag, mens der på en livsvarig livrentepension ikke er noget loft over din indbetaling med skattefradrag. Bemærk, at loftet på ratepension og en ophørende livrente er et samlet beløb for alle dine ratepensioner og ophørende livrenter.

Har du en privattegnet livsvarig livrentepension, kan du indbetale op til 48.200 kr. Vær opmærksom på, at der gælder særlige forhold ved større indbetalinger.

Topskattegrænsen er i 2016 på 467.300 kr. (507.934 kr. før AM-bidrag). Hvis din løn i dag er højere end det beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra til pension og dermed reducere din skat.

Indbetalinger til pension tæller ikke med i din skattepligtige indkomst. Så hvis du for eksempel har en årsløn på 550.000 kr. (før AM-bidrag), men indbetaler de 50.000 kr. til pension, ligger du under topskattegrænsen.

Sådan indbetaler du ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på en pensionsordning i AP Pension, som du har via dit arbejde, skal du give jeres lønkontor besked om beløbet. AP Pension fordeler dine indbetalinger på samme måde som dine løbende indbetalinger. Hvis du rammer loftet på din ratepension og ophørende livrente, vil resten blive indbetalt på en livsvarig livrenter. Beløbet skal senest være indbetalt sammen med din decemberløn.

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på en privattegnet ordning i AP Pension, skal din indbetaling være på mindst 36.000 kr. Du overfører beløbet via banken. Benyt registreringsnummer 3100 og kontonummer 0005000696 (husk at angive dit CPR-nr.). Du skal indbetale senest den 29. december.

Hvis du har mere end én police i AP Pension, skal du også angive, hvilken police du ønsker beløbet indsat på. Oplysningerne angiver du under 'meddelelse til beløbsmodtager' på indbetalingen.

 

Vil du vide mere?