Sådan fungerer kundedemokratiet

Kundedemokratiet er grundlaget for AP Pension, for det er kunderne, der ejer selskabet. Sådan har det været, siden selskabet blev etableret i 1919. Hver enkelt kunde har derfor indflydelse på AP Pension gennem kundedemokratiet.

Alle kunder med en pensionsordning i AP Pension har ret til at deltage i generalforsamlingen, men det er kun de delegerede, der har stemmeret. De delegerede vælges af kunderne og repræsenterer kundernes interesser.

Hver kunde med en pensionsordning i AP Pension kan repræsenteres med én stemme på generalforsamlingen via en delegeret.

Sådan vælges delegerede

Når kunderne i AP Pension vælger delegerede til generalforsamlingen, foregår det i tre valggrupper:

  1. Valggruppe A1: Arbejdsgivere fra virksomheder, der har en firmapensionsordning med minimum fem medarbejdere. Læs mere her
  2. Valggruppe B1: Medarbejdere fra virksomheder, der har en firmapensionsordning med minimum fem medarbejdere. Der vælges en delegeret i virksomheden. Læs mere her
  3. Valggruppe B2: Øvrige kundegrupper. Det er kunder, der enten har en firmapensionsordning med højst fire medarbejdere, en privat pensionsordning, er pensionister eller har en pensionsordning, der ikke indbetales til (fripolice). Der vælges delegerede gennem et valg. Læs mere her

Hver kunde tæller én stemme på generalforsamlingen

Delegerede i valggruppe A1 og B1 får tildelt stemmer, som svarer til antallet af medarbejdere med en firmapensionsordning i deres virksomhed. 100 medarbejdere giver altså 100 stemmer.

Kunder i valggruppe B2 kan tildele deres stemme til en delegeret, som enten tilhører valggruppe B1 eller B2. Hvis en delegeret i valggruppe B2 f.eks. får tildelt 100 stemmer, vil han eller hun på generalforsamlingen være repræsenteret med 100 stemmer.

 

Tilmeld dig AP Pensions generalforsamling

Alle kunder i AP Pension kan deltage på den årlige generalforsamling. Det er dog kun de delegerede, der kan stemme på generalforsamlingen.

Generalforsamlingen finder i år sted onsdag den 25. april 2018 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus.

Vi åbner for tilmelding til årets generalforsamling i marts 2018. Følg med i AP Update eller på www.appension.dk/privat, hvor vi skriver, når der er åbent for tilmeldinger.