En god firmapensionsordning

Se, hvad I med fordel kan overveje, når I indgår en pensionsaftale

  1. Hvor meget skal jeres medarbejdere spare op?
  2. Tag ansvar for medarbejderne med gode forsikringer
  3. En pensionsordning skal passe til livet
Indbetalingen til medarbejdernes pension varierer fra virksomhed til virksomhed. Typisk bliver noget betalt af arbejdsgiveren, mens medarbejderen selv betaler resten, som bliver trukket fra lønnen før skat.  

For medarbejdergrupper på overenskomst er pensionsbidraget allerede fastsat. Det er op til jer at beslutte, om bidraget skal være på samme niveau for dem, der ikke er på overenskomst.
Med gode forsikringer som en del af pensionsaftalen tager I som virksomhed ansvar for jeres medarbejdere. I sikrer, at de har et økonomisk sikkerhedsnet, der griber dem og deres familier, hvis sygdom, død eller ulykke pludselig rammer.

Det er op til jer, at beslutte, hvor fintmasket sikkerhedsnettet som udgangspunkt skal være. I vælger en basisdækning, og den enkelte medarbejder kan så vælge at skrue op (og i nogle tilfælde ned) efter behov.

AP Pension anbefaler, at alle medarbejdere som udgangspunkt er dækket ved tab af erhvervsevne, kritisk sygdom og død.
Det kan betyde flere hundrede tusinde kroner for hver af jeres medarbejdere, om de over tid får gode afkast eller ej. Og valg af investeringer kan spille en stor rolle for afkastet. Typisk vil markedsrente over tid give det højeste afkast, men for dem, som ønsker større tryghed, er gennemsnitsrente en god løsning.  

I kan overveje, om I vil tilbyde jeres medarbejdere frit valg på alle hylder, eller om I vil ”låse” en del af deres opsparing til en relativt sikker investeringsprofil med lav risiko.

Nogle medarbejdere vil gerne tage en større risiko med deres pension, mens andre ønsker en lav risiko. AP Pension anbefaler derfor, at I tilbyder medarbejderne størst mulig fleksibilitet.
En pensionsordning er dynamisk og bør tilpasses undervejs i arbejdslivet. Fx kan der være gode grunde til at skrue op for sine forsikringsdækninger i de år, hvor det vil være hårdest for familien at miste en indtægt.

AP Pension anbefaler, at medarbejderne gennemgår deres ordning med en rådgiver mindst hvert femte år – og oftere, hvis der sker større ændringer i privatlivet. Rådgivningerne kan i nogle tilfælde være i form af et fysisk møde og i andre tilfælde foregå online. I AP Pension får alle nye kunder automatisk tilbudt en samtale.
Måske vil I tilbyde medarbejdere over 60 år muligheden for at gå på nedsat tid med fuldt pensionsbidrag. Det kan også være, at I som en del af pensionsordningen vil have en sundhedsforsikring, så jeres medarbejdere kan komme hurtigere igennem perioder med skavanker eller alvorlig sygdom.

AP Pension anbefaler, at I tilbyder en sundhedsforsikring, fordi det er en fordel for både medarbejder og virksomhed med hurtig og effektiv behandling af sygdom.

Vil du vide mere?

Skriv til os
Vedhæft en eller flere filer

Vil du vedhæfte flere dokumenter, skal du holde Ctrl nede og venstreklikke på de ønskede dokumenter.

Du har mulighed for at kontakte vores kundecenter via denne kontaktformular eller via e-mail adressen kundecenter@appension.dk. Vi anbefaler, at du ikke sender følsomme personoplysninger via e-mail, men i stedet bruger denne sikre kontaktformular.