Er gennemsnitsrente stadig aktuel?

Udsving på finansmarkedet kan være svære at forudsige, og flere kunder efterspørger derfor trygheden ved gennemsnitsrente. Her kan de få en udjævnet rente, så de ikke skal bekymre sig om deres pensionsøkonomi i år med dårlige afkast.

Mange pensionsselskaber har sagt farvel til gennemsnitsrenten og tilbyder i stedet markedsrente, så kunderne kan få gavn af de afkast, selskaberne opnår.

En stor del af AP Pensions kunder tager også gerne risikoen, der følger med markedsrente, for at de kan se deres pensionsopsparing vokse, når afkastene er gunstige.

Men en næsten lige så stor del af kunderne ser en værdi i at vide, at deres opsparing vokser støt og roligt og ikke taber værdi. De vil sove trygt om natten, når kriser raser på finansmarkedet, vel vidende at det ikke kommer til at gå ud over deres pensionsøkonomi. For dem er gennemsnitsrente stadig aktuel.

Jævn rente og mulighed for garanti

Med gennemsnitsrente kan kunden være sikker på, at han eller hun får en rente, som bliver udjævnet over årene, og som derfor ikke svinger så meget. Den fastsættes typisk for et år ad gangen.

I år med høje afkast styrker vi bufferen, så der er råd til at give en fornuftig gennemsnitsrente i år med lave afkast.

Kunder i gennemsnitsrente mærker derfor ikke udsvingene på aktiemarkederne i samme grad og skal ikke frygte, at deres opsparing bliver udhulet i år med dårlige afkast. En jævn rente er ikke den eneste fordel ved gennemsnitsrente. Vores kunder kan f.eks. vælge investeringsfonden AP Flexfond, som har en rentegaranti i opsparingsperioden. Her er kunden sikret, at renten aldrig kommer under et vist niveau.

I AP Pension kan kunderne få nogle af markedets højeste depotrenter. I 2017 kan de få op til 3,25 procent før skat.

Læs også: AP Pensions depotrenter holder højt niveau i 2017

Se AP Pensions depotrenter gennem årene her (brug pilene ved siden af grafen til at klikke frem til depotrenterne, og skift årstal i boksen ud for ”Se tal for”)

Derfor tilbyder AP Pension stadig gennemsnitsrente

Nogle vil måske hævde, at pensionsselskaber tjener mere på markedsrente end gennemsnitsrente, men som kundeejet selskab prioriterer vi at kunne give kunderne et frit valg. Vi tilbyder derfor de produkter, kunderne efterspørger, herunder også gennemsnitsrente.

Valget er helt op til kunderne selv, og de kan frit vælge den kombination af tryghed og risiko, som de ønsker.

Vil du vide mere?