AP Pension har afkast helt i top

AP Pension har leveret afkast i top blandt kommercielle pensionsselskaber, hvis vi kigger på de seneste 3 år ved udgangen af første kvartal 2018. Det skyldes, at AP Pension har lykkedes med en offensiv og aktiv investeringsstrategi.

Afkaståret 2018 er startet anderledes ud end, hvad man oplevede i 2017 og 2016. Det skyldes, at globale aktier er faldet, og det har haft en klar indvirkning på afkastet i første kvartal. Alligevel er AP Pension, blandt de kommercielle pensionsselskaber, relativt set kommet bedst igennem kvartalet. Udviklingen kommer dog efter en 3 årig periode med solide afkast, hvorfor første kvartal 2018 ikke ændrer på helhedsindtrykket på længere sigt.

Branchens bedste afkast sidste 3 år

AP Pensions investeringsdirektør, Ralf Magnussen, understreger, at det har båret frugt at investere i mange it- og bankaktier samt i ejendomme. Disse investeringer har nemlig historisk vist sig mindre følsomme over for stigende renter. AP Pension har med denne strategi ’det lange lys på’, og netop derfor oplever kunderne brancheførende afkast. Afkast som placerer AP Pension i top blandt kommercielle pensionsselskaber: 15,68 procent med 20 år til pensionering i middelrisiko.

- Når man ser på en kunde med 20 år til pensionering med middel risiko og kigger på afkastet de sidste 3 år, har kunden opnået et afkast på over 15 procent. Det er flot, når vi opererer i en lavrente verden, fortæller Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension.

Afkastet det vigtigste element i din medarbejders økonomi

Ifølge Ralf Magnussen er afkastet det allervigtigste element for en medarbejders økonomi, og han understreger, at det i bund og grund handler om at tage risiko på de rigtige tidspunkter:

- Vi har haft koldt vand i blodet, når markedet har været surt, og øget risikoen på fornuftige tidspunkter. Det handler også om risikospredning, hvor vi ikke lader os rive med udelukkende af kortsigtede løsninger, fortæller Ralf Magnussen.

Karsten Beltoft fra Forsikring og Pension støttede i april 2018 op om denne pointe over for FinansWatchs engelske søster website, AMWatch, til hvilket han sagde:

- Vi har lagt mærke til, hvordan der (fra medierne) har været en stigende interesse for kvartalsresultater – især i dette kvartal. Vi mener (…) man skal være ekstra forsigtig med, hvordan man sammenligner pensionsselskabernes data og performance. Pensioner er (nemlig) langsigtede investeringer.

Læs mere om AP Pensions afkast i 1. kvartal 2018 her

Vil du vide mere?