Udnyt dit fradrag i 2018: Ekstra indbetaling kan være pengene værd

Måske er du en af dem, der kan spare penge i skat ved at indbetale mere på din pensionsordning i 2018? Indbetal nu, og udnyt dit fulde fradrag i 2018.

Inden længe skyder vi nytåret ind og er klar til at gå ind i 2019. Derfor bør du nu overveje, om det er en fordel at indbetale ekstra på din pensionsordning i 2018. Der kan være flere grunde til, hvorfor en ekstra indbetaling er en god idé:

  • Spar penge i skat i år: Indbetalinger til ratepension og livsvarig livrentepension giver skattefradrag. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke betaler topskat, når du engang skal have din pension udbetalt, sparer du således penge.
  • Få mere i pension: Du kan give din pensionsopsparing et boost, så du ender med en større pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 procent i skat af afkastet på din pensionsopsparing. Renterne af din opsparing i banken beskattes med op til 42,7 procent.

Kom under topskattegrænsen

Topskattegrænsen er i 2018 på 542.283 kr. før otte procents AM-bidrag. Hvis din løn i dag er højere end dette beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra til pension og dermed reducere din skat.

Så meget kan du indbetale med skattefradrag

Uanset om du har en eller flere ratepensioner, kan du i 2018 maksimalt indbetale op til 54.700 kr. i alt på ratepensionerne (efter AM-bidrag) med skattefradrag. Derimod er der ikke noget loft over indbetalingen på en livsvarig livrentepension med skattefradrag.

Har du en privattegnet livsvarig livrentepension, kan du indbetale op til 50.400 kr. og få fuld fradrag i 2018.

Hvis du med din ekstra indbetaling har samlede pensionsindbetalinger på op til 70.000 kr. (efter AM-bidrag) i 2018, får du også et ekstra pensionsfradrag ved at indbetale mere på din pensionsordning. Hvis der er mere end 15 år til, at du når folkepensionsalderen, så udgør det ekstra pensionsfradrag otte procent af indbetalingen (efter AM-bidrag). Mens pensionsfradraget udgør 20 procent, hvis du har mindre end 15 år til folkepensionsalderen.

Sådan indbetaler du ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på den pensionsordning, du har i AP Pension, via din arbejdsgiver, skal du give din virksomheds lønkontor besked om, hvor stort et ekstra beløb du ønsker at betale. Du skal være opmærksom på, at beløbet senest skal være indbetalt sammen med din løn for december.

AP Pension fordeler dine indbetalinger på samme måde som dine løbende indbetalinger. Hvis du rammer loftet på din ratepension, vil resten blive indbetalt på en livsvarig livrentepension.

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på en privattegnet pensionsordning i AP Pension, skal din indbetaling være på mindst 36.000 kr. Du overfører beløbet via din bank. Benyt registreringsnummer 3100 og kontonummer 0005000696 (husk at angiv dine personlige oplysninger i meddelelsesfeltet til beløbsmodtager). Vi skal have din indbetaling senest den 27. december 2018.

Hvis du har mere end én pensionsordning i AP Pension, skal du også angive, hvilken pensionsordning du ønsker beløbet indsat på. Oplysningerne angiver du under 'meddelelse til beløbsmodtager' på indbetalingen fra din bank. Du kan få overblik over dine pensionsordninger på www.appension.dk/minpension

Vi er klar til at hjælpe

Hvis du overvejer at betale ekstra ind på din pensionsordning, så husk, at du altid er velkommen til at kontakte os på 3916 5000 eller kundecenter@appension.dk

Vil du vide mere?