Her er dit sikkerhedsnet – tjek det nu

Din pensionsordning er mere end en opsparing. Den kan nemlig også sikre, at du får penge udbetalt, hvis du kommer ud for en ulykke eller bliver alvorligt syg i løbet af dit arbejdsliv. Og det gør hver tredje.

Du går sikkert ikke og grubler over, at der kan ske dig noget. Og det skal du heller ikke bruge din hverdag på. Men reelt set kan vi jo alle risikere at køre galt eller blive ramt af en eller anden alvorlig sygdom.

Skulle det ske for dig, har du et sikkerhedsnet, når du har en pensionsordning via din arbejdsgiver. Ordningen indeholder nemlig tre forsikringer, som giver dig økonomisk tryghed.

Af de danskere, som i dag er 30 år, er det statistisk set hver tredje, der enten mister sin erhvervsevne eller dør, inden han eller hun når pensionsalderen.

Hvornår dækker din forsikringer?


1. Hvis du kommer ud for en ulykke

Hvis du kommer så meget til skade, at du i en længere periode ikke kan arbejde, har du en forsikring, som giver dig penge hver måned. Det kan være i en periode, indtil du er helet igen, eller måske helt frem til din pensionsalder, hvis du er varigt skadet.


2. Hvis du bliver kritisk syg

Vi taler ikke om en slem influenza, men hvis du får kræft, bliver ramt af en blodprop eller en anden kritisk sygdom, vil du få en pose penge på én gang. Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges på. Og du får dem, uanset om du bliver hurtigt frisk igen eller ej.

Se, hvilke sygdomme forsikringen dækker


3. Hvis du mister livet tidligt

Den tredje forsikring sikrer ikke penge til dig, men til din familie. De får nemlig en udbetaling, hvis du dør. Beløbet bliver udbetalt på én gang til din familie – eller andre, som du har valgt.

Du bestemmer beløbets størrelse

Så længe du er rask, har mulighed for at skrue op og ned for, hvor mange penge du får udbetalt via dine forsikringer.

Fx kan det være en god idé at skrue op, når du får en ejerbolig og en familie at forsørge – og derfor er helt afhængig af en fast indtægt. Prisen for din forsikring bliver lidt højere, hvis du ønsker flere penge.

Sådan tjekker du dit sikkerhedsnet

Hvis du logger ind på www.appension.dk/minpension eller downloader appen Mobil AP, kan du tjekke, hvilke forsikringer du har i din pensionsordning, og hvor meget du kan få udbetalt fra dem.

Artikel: Kend din pension fra A til Zzzzzz

 

Vil du vide mere?