Handelskrig sætter sine spor på investeringerne

Helt som ventet har 2018 været et sværere investeringsår end 2016 og 2017. Handelskrigen mellem USA og Kina har blandt andet sat sine spor på afkastene. Investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, tager et kig på, hvordan afkast og investeringer har formet sig fra starten af 2018 frem til slutningen af oktober 2018.

Med indgangen til 2018 var det med visheden om, at investeringerne ikke ville ende med samme høje resultater som de to forgangne år – og det har vist sig at holde stik. Det forklarer investeringsdirektør i AP Pension Ralf Magnussen, der her kommenterer på, hvordan det er gået fra starten af 2018 og frem til 31. oktober 2018 

- 2018 har som ventet vist sig at være et sværere investeringsår end både 2016 og 2017. Obligationer har givet et nul-afkast, hvorimod reale aktiver, som bedste aktivklasse, har givet et afkast over fem procent, fortæller Ralf Magnussen, inden han vender blikket mod aktiemarkedet, der indtil videre har oplevet store svingninger.

- Februar og oktober var kendetegnet af større kursfald, som efterfølgende har rettet sig. Og når vi kigger på aktieafkastet på nuværende tidspunkt, så er vi lige kommet i plus, siger Ralf Magnussen.

Ifølge Ralf Magnussen er der primært tre årsager til, at aktiemarkedet har været ramt af udsving.

- Handelskrigen mellem Kina og USA har sat sit præg på aktiemarkedet især i Kina. Pengepolitiske stramninger i USA har også været med til at presse aktiemarkedet. Og selvom verdensøkonomien har det godt, så oplever vi stadig aftagende vækst, hvilket præger afkastene, forklarer Ralf Magnussen.

Hør mere i videoen med investeringsdirektør, Ralf Magnussen.

Vil du vide mere?