Forsikring gav økonomisk ro, da blodpropperne ramte

Efter tre blodpropper i hjernen måtte brugsuddeler Olaf Mortensen indstille sig på et liv uden for arbejdsmarkedet. Forsikringer i pensionsordningen har siden holdt hånden under økonomien, så han har kunnet fokusere på genoptræning.

– Det er nok bare stress eller migræne, tænkte Olaf Mortensen en fredag eftermiddag i 2012, hvor pludselig træthed tvang ham til at tage et kort hvil. Som uddeler i SuperBrugsen i Asnæs var dengang 44-årige Olaf Mortensen leder for mere end 100 medarbejdere, og arrangementer kombineret med daglig drift skubbede let hans ugentlige arbejdstid op over 70 timer.

– Jeg kom på højkant igen, men et par dage senere vågnede jeg midt om natten, fordi jeg fægtede med arme og ben. Min kone fik kaldt en ambulance, og så gik det af sted med blå blink til Holbæk Sygehus. Her konstaterede lægerne, at jeg var blevet ramt af blodpropper tre forskellige steder i hjernen, fortæller Olaf Mortensen.

Månedsvis af genoptræning

Blodpropperne satte en brat stopper for Olaf Mortensens travle tilværelse. Han kunne ikke længere gå, hans venstre arm var lammet, og venstre side af synsfeltet på begge øjne var væk. Hans læge fik ham overflyttet til Vordingborg Sygehus, hvor der ventede måneder med hård genoptræning forude. Imens kredsede hans tanker om konen, børnene, økonomien og det nybyggede hus i Højby Sjælland.

– Jeg fik en aftale om fuld løn i hele 2013, men erkendte hurtigt, at jeg næppe ville vende tilbage til arbejdsmarkedet. Så det var usikkert, om vi kunne blive boende i huset på sigt. Heldigvis havde jeg både forsikring mod kritisk sygdom og tab af erhvervsevne i min pensionsordning hos AP Pension. Det gav en fantastisk ro i maven at kunne bruge dem til at holde økonomien kørende, siger Olaf Mortensen.

Fri for kommunal kontrol

Efter genoptræningen blev Olaf Mortensen godkendt til førtidspension, men han modtager i dag udelukkende penge fra sin dækning i AP Pension. Hver måned får han udbetalt 60 procent af sin tidligere løn. Og fordi pengene kommer fra en privat forsikringsordning, er der ingen krav om kommunal kontrol, arbejdsprøvning og ressourceforløb.

– Inden jeg blev ramt af blodpropperne havde vi besøg i butikken af en konsulent fra AP Pension, der gennemgik vores forsikringer. Det fik mig til at tænke over, hvad der ville ske, hvis nu uheldet var ude, og motiverede mig til at hæve dækningen. I dag er det en utrolig lettelse, at vores økonomi er sikker og stabil. Så det er vigtigt som minimum at tage stilling, mens man stadig er rask, siger Olaf Mortensen.

Tilbage på benene

Olaf Mortensen har fundet sig til rette i sin nye tilværelse, og takket være et implantat i benet kan han også gå igen. Han har fået et nyt netværk, så han kommer ud af huset i hverdagen.

– Jeg har engageret mig i Hjerneskadeforeningen, og mange af de andre medlemmer har langt flere bekymringer og begrænsninger på grund af penge. For eksempel har jeg altid råd til at tage med på de ture, som foreningen arrangerer. Jeg kan heller ikke køre bil længere, så jeg bliver ofte kørt af en tidligere kollega. Så giver jeg en god frokost som tak, siger Olaf Mortensen.

Læs også: Forsikringer – Tre eksempler og tre vigtige råd

 

Vil du vide mere?