Brug din stemme – det handler også om din pension

Kundedemokratiet træffer beslutninger i AP Pension. Derfor er det vigtigt, at du tilmelder dig valget af delegerede i valggruppe B2, så du kan stemme på din kandidat inden næste generalforsamling.

Er du med i en firmaordning med højst 4 medarbejdere? Er du pensionist? Har du en privat pensionsordning? Eller en pensionsordning i AP Pension, som du ikke længere indbetaler til?

Så er du med i valggruppe B2, og du kan tilmelde dig valget i løbet af november 2016 (nærmere dato følger), hvis du vil være med til at vælge de delegerede til næste generalforsamling.

De delegerede spiller en vigtig rolle for din pensionsordning. De har stemmeret på generalforsamlingen og kan bringe idéer op for bestyrelsen. De bliver også taget med på råd omkring nye forretningstiltag som f.eks. online rådgivning og nye digitale muligheder inden for selvbetjening.

Hvornår skal jeg stemme?

De delegerede i valggruppe B2 bliver valgt i månederne op til forårets generalforsamling. Det sker ved, at du og de øvrige B2-kunder, der har tilmeldt sig valget, opstiller kandidater og dernæst afgiver jeres stemme til en af de opstillede kandidater via en portal, som du logger på med dit NemID.

Det er dog vigtigt, at du tilmelder dig valget inden den 9. januar 2017. Ellers mister du muligheden for at stemme på en delegeret.

Tilmelding foregår helt simpelt ved, at du registrerer dig på portalen med en gyldig e-mailadresse.

Når du er tilmeldt, vil du i januar modtage en e-mail med materiale og nærmere information om opstilling og valg af kandidater.

Tilmeldingen til valget af delegerede er første skridt af fire i valget af de delegerede:

  1. Tilmelding til valget
  2. Opstilling af kandidater
  3. Valg af delegerede blandt de opstillede kandidater
  4. Tildeling af stemmer til de delegerede.

Du skal være tilmeldt valget for at være med til at afgøre, hvem der bliver delegeret fra B2-gruppen (trin 1-3). Det fjerde trin, ”tildeling af stemmer til de delegerede”, kan alle medlemmer af B2-gruppen deltage i, også selv om man ikke deltager i valget af de delegerede.

Er der mere end 4 medarbejdere i din virksomhed?

Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor mere end 4 medarbejdere har firmapension i AP Pension, skal du ikke tilmelde dig valget af delegerede eller stemme via portalen.

Opstilling af kandidater og valg af delegerede foregår i stedet på din arbejdsplads i månederne inden generalforsamlingen. AP Pension tager kontakt til jeres virksomhed om dette valg.

Generalforsamlingen bliver holdt tirsdag den 25. april 2017 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København.

Få fuldt overblik over valgprocessen og generalforsamling

FAKTA: Delegerede i AP Pension

  • AP Pension har aktuelt 257 delegerede, som blev valgt af kunderne sidste vinter. Nu er det igen blevet tid til valg.
  • En andel af de delegerede repræsenterer pensionsopsparerne, og en andel repræsenterer arbejdsgiverne.
  • Ud over at de delegerede har stemmeret på generalforsamlingen, bliver de taget med på råd omkring nye forretningstiltag i AP Pension. Det sker blandt andet på møder i landets største byer.

 

Vil du vide mere?