AP Pension vil købe flere high yield-obligationer

Renterne på virksomhedsobligationer (high yield) i blandt andet USA er steget til et så højt niveau, at AP Pension nu skruer op for investeringerne. Til formålet har AP Pension allieret sig med en ny investeringsforvalter.

Renterne på traditionelle stats- og realkreditobligationer er lave, så langt øjet rækker. Nu retter AP Pension kikkerten mod virksomhedsobligationer (traditionel high yield), hvor potentialet for gode afkast er vokset. AP Pension har netop indgået samarbejde med en global forvalter, der skal udvælge de rette virksomhedsobligationer.

”Vi vurderer, at high yield-virksomhedsobligationer i især USA, men også Europa, er en attraktiv investering. Kort sagt mener vi, at afkastet har nået et højt niveau i forhold til den risiko, vi løber. Det skyldes, at priserne på high yield er baseret på en noget større risiko for recession, end vi mener, der er grundlag for,” siger Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension.

Han forventer, at virksomhedsobligationerne med den rette forvalter vil give et årligt afkast på cirka 6,5-7,5 pct.

”Det har været vigtigt for os at vælge en forvalter, der traditionelt har fanget stigninger i markedet,” uddyber han.

Faldende oliepriser har sendt renterne op

Forklaringen på de stigende renter på virksomhedsobligationer skal blandt andet findes i den amerikanske energisektor. Her skaffer mange selskaber finansiering ved at udstede high yield-obligationer. I de seneste år har faldende oliepriser dog ramt flere af selskaberne hårdt, og det har afskrækket en del investorer.

At færre investorer flokkes om obligationerne, har sendt renterne op, og nu har de nået et niveau, hvor AP Pension ser et godt potentiale.

”Vi er på udkig efter attraktive investeringer, som kan supplere lavrente-obligationer og aktier, hvor der for tiden er store udsving. Samtidig skal vi have kontrol over risikoen i forhold til den tidshorisont, vi investerer med. Det mener vi, at vi får opfyldt med high yield-virksomhedsobligationer, ” siger Ralf Magnussen.

Han tilføjer, at den nye forvalter typisk vælger virksomhedsobligationer med en løbetid på omkring fire år. Hidtil har AP Pension primært haft en kortere løbetid på denne investeringstype – mellem et og halvandet år.

Kunderne kan vælge ny fond

AP Pensions investeringer via den nye forvalter er samlet i fonden ’AP Invest High Yield Obligationer’ og vil indgå i de fleste kunders mix af investeringer.

Kunder, som selv investerer deres opsparing, kan vælge den nye fond via www.appension.dk/minpension.

 

Vil du vide mere?