Bolig

Din boligsituation kan have stor betydning for din pension

  1. Efterlader du din partner med en stor boliggæld?
  2. Et boligsalg kan få betydning for din pension
  3. Kom forrest i køen til en attraktiv lejebolig

Der er flere gode grunde til at tage højde for din boligsituation, når du tilrettelægger din pensionsordning. Det gælder, mens du arbejder, og når du er gået på pension.

Har du og din partner købt en ejerbolig, hvor I har fælles gæld? Så er det en god idé, at I – via forsikringer i pensionsordningen – sikrer jer selv og hinanden økonomisk. Overvejer du at sælge din bolig, så du får flere penge til dit liv som pensionist? Så er der en række overvejelser, som du med fordel kan gøre dig inden.

Se også guiden Før pensionen

Din bolig kan blive en vigtig brik i din pensionsøkonomi. Men medmindre du optager et lån i friværdien, skal du sælge boligen, før du kan regne værdien med i dit månedlige budget.

Hvis du planlægger at sælge din bolig, er der flere ting, du skal overveje: Hvad er boligen værd? Hvilke udgifter får du i din nye bolig? Får du frigjort penge, som du kan bruge, mens eller før du bruger din pensionsopsparing? Eller vil du vente med at sælge huset og bruge din pensionsopsparing først?

Renter, afdrag, el, vand, varme. De fleste boligejere er afhængige af deres løn, når de skal betale boligudgifter. Har du og din familie fortsat råd til at blive boende, hvis der sker dig noget alvorligt?

Ellers kan du overveje at skrue op for dine forsikringer, som dækker, hvis du bliver for syg til at arbejde eller dør. Så får du og dine nærmeste et stærkere økonomisk sikkerhedsnet.

Se også guiden om Forsikringer

Hvis du vil bo til leje, kan du få ekstra gavn af at være kunde i AP Pension. Du og din nærmeste familie står nemlig forrest i køen til at leje de boliger, som AP Pension ejer. Blandt boligerne er både lejligheder til familier, singler og studerende.

Boligerne er fordelt rundt om i landet, og der kommer hele tiden flere attraktive muligheder på listen. Se udvalget af boliger.

Vil du vide mere?

Skriv til os
Vedhæft en eller flere filer

Vil du vedhæfte flere dokumenter, skal du holde Ctrl nede og venstreklikke på de ønskede dokumenter.

Du har mulighed for at kontakte vores kundecenter via denne kontaktformular eller via e-mail adressen kundecenter@appension.dk. Vi anbefaler, at du ikke sender følsomme personoplysninger via e-mail, men i stedet bruger denne sikre kontaktformular. Du kan læse mere om AP Pensions behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik herunder.