Børn

Giv dine børn økonomisk tryghed, hvis der sker dig noget

  1. Sørg for, at din familie har et stærkt sikkerhedsnet
  2. Du kan selv indbetale til pension under barsel
  3. Har du overvejet at oprette en børnepension?
Med børn følger mange glæder - og faste udgifter. Men hvad nu hvis der sker dig noget alvorligt? Har du og din familie så stadig råd til mad, bolig, ferier, fritidsinteresser, konfirmation, efterskole og alt det andet?

Når du har en pensionsordning, kan du spænde et sikkerhedsnet ud under din families privatøkonomi. Med i ordningen er forsikringer, som dækker i svære situationer. Forsikringerne kan du skrue op og ned for undervejs i livet, så du fx kan vælge at være bedre dækket, mens du har hjemmeboende børn at forsørge.
Hvis du får løn under din barsel, vil indbetalingerne til din pension typisk fortsætte. Men hvis du har en barselsperiode uden løn, bliver der normalt ikke indbetalt til din pension imens. Din barsel kan derfor betyde, at du ender med at få en lavere pension, medmindre du selv indbetaler ekstra under eller efter barslen.

Forsikringerne i din pensionsordning fortsætter typisk uden ændringer, mens du er på barsel.

Har du tænkt på, om familiens budget hænger sammen, hvis du bliver for syg til at arbejde eller i værste fald mister livet?

Ellers kan du overveje at skrue op for dine forsikringer, som dækker, hvis du bliver for syg til at arbejde eller dør. Så får du og dine nærmeste et stærkere økonomisk sikkerhedsnet.

Du kan give dine børn en økonomisk tryg opvækst, selvom du skulle dø, før de bliver voksne. Hvis du har en børnepension, vil dine børn efter din død få en månedlig udbetaling, indtil de fylder 18, 21 eller 24 år.

Indtil barnet fylder 18 år, er det den efterladte forælder (eller værge), der modtager udbetalingen. Pengene kan være en hjælp til at forsørge barnet.

Hvis du har en pensionsopsparing og/eller forsikringer, som bliver udbetalt ved din død, er det som udgangspunkt din(e) nærmeste pårørende, der får udbetalingen. Ønsker du, at andre skal have pengene, skal du skrive dem ind som begunstigede på din pensionsordning. Det gør du ved at kontakte AP Pension.

  1. Hvis din pensionsordning er oprettet i 2008 eller senere, er nærmeste pårørende (i rækkefølge):
  2. Ægtefælle eller registreret partner
  3. Samlever, som enten har boet sammen med dig i to år, eller som du har barn med*
  4. Livsarvinger, dvs. børn, børnebørn mv.
  5. Arvinger ifølge testamente
  6. Øvrige arvinger.

*NB! Hvis din ordning er oprettet i 2007 eller tidligere, er din samlever ikke med i rækken. Her vil det altså være dine børn/arvinger, der får udbetalingen, hvis du ikke har en ægtefælle/registreret partner.

Læs mere om arv og begunstigelse

.

Vil du vide mere?

Skriv til os
Vedhæft en eller flere filer

Vil du vedhæfte flere dokumenter, skal du holde Ctrl nede og venstreklikke på de ønskede dokumenter.

Du har mulighed for at kontakte vores kundecenter via denne kontaktformular eller via e-mail adressen kundecenter@appension.dk. Vi anbefaler, at du ikke sender følsomme personoplysninger via e-mail, men i stedet bruger denne sikre kontaktformular. Du kan læse mere om AP Pensions behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik herunder.