Løn

Størrelsen på din løn har betydning for din pension

  1. Du kan skrue op for din indbetaling til pension
  2. Overvej ekstra opsparing, hvis du stiger i løn
  3. Tjek din forventede pension, hvis du falder i løn
Når du har en pensionsordning via dit arbejde, bliver der hver måned indbetalt en procentdel af din løn til pension. Typisk bliver noget betalt af din arbejdsgiver, mens du selv betaler resten, som bliver trukket fra din løn før skat.  

Du kan vælge at skrue op for din egen indbetaling ved at give besked til lønkontoret på din arbejdsplads og til AP Pension. Men du kan typisk ikke vælge at indbetale en mindre andel af din løn end den, din arbejdsgiver har fastsat i din kontrakt.

Hvis du stiger i løn, vænner du dig måske hurtigt til en ny levestandard. Du kan derfor overveje at lade en andel af din lønstigning gå til ekstra pensionsindbetaling, så også din fremtidige pensionsudbetaling stiger.

Typisk vil indbetalingerne til din pension være en procentdel af din løn. Derfor stiger indbetalingen i kroner og øre også lidt, hver gang du stiger i løn. Men det kan være en god idé, at du indbetaler endnu mere – fx halvdelen eller en tredjedel af din lønstigning – til din pensionsopsparing.

Hvis du har Mobil AP på din telefon, kan du se, hvad det vil betyde for din pension, hvis du indbetaler en større andel af din løn.

Typisk vil indbetalingerne til din pension være en procentdel af din løn. Så hvis du går ned i løn – fx fordi du går på deltid – vil det også betyde, at du sparer mindre op til pension. Det er en god idé at overveje, hvilke konsekvenser de mindre indbetalinger får for din økonomi som pensionist.

Som reglerne er i dag, vil du ofte kunne få lidt mere i offentlig pension, jo mindre din egen pension er. Du bliver altså delvist kompenseret for de lavere indbetalinger – medmindre reglerne når at ændre sig, før du går på pension.

Vil du vide mere?

Skriv til os
Vedhæft en eller flere filer

Vil du vedhæfte flere dokumenter, skal du holde Ctrl nede og venstreklikke på de ønskede dokumenter.

Du har mulighed for at kontakte vores kundecenter via denne kontaktformular eller via e-mail adressen kundecenter@appension.dk. Vi anbefaler, at du ikke sender følsomme personoplysninger via e-mail, men i stedet bruger denne sikre kontaktformular. Du kan læse mere om AP Pensions behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik herunder.