Sådan får du indflydelse i valggruppe B2

Hvem hører til i valggruppe B2?

Til valggruppe B2 hører kunder omfattet af enten en pensionsoverenskomst med højst fire medarbejdere, har en privat pensionsordning, er pensionister eller har en pensionsordning, der ikke indbetales til (fripolice).

Du er kunde i valggruppe B2, hvis du er omfattet af ovenstående pr. 31. oktober året før generalforsamlingen. 

Læs mere om valggrupperne i valgregulativet 

Læs vedtægter for Foreningen AP Pension f.m.b.a.

Valg af delegerede

Kunder i valggruppe B2 vælger delegerede til generalforsamlingen ved at:

  1. Tilmeld dig valget af delegerede. Tilmelding kræver blot, at du registrerer dig med en gyldig e-mailadresse på AP Pensions generalforsamlingsportal. Du vil modtage yderligere information om valget direkte fra AP Pension

  2. Opstil kandidater til delegeretvalget. Du kan enten pege på en kandidat eller vælge selv at stille op som kandidat.

  3. Valg af delegerede. Du vælger, hvem der skal være delegeret for valggruppe B2 efter prioriteringsmetoden. Læs mere om prioriteringsmetoden

Valg af delegerede begynder i slutningen af november hvert år.

Tildel din stemme til en delegeret

Du kan give din stemme til en delegeret, der kan repræsentere dig på generalforsamlingen. Du behøver ikke have deltaget i valg af delegerede for at kunne tildele din stemme til en delegeret.

Tildeling af stemmer til de delegerede sker via AP Pensions generalforsamlingsportal omkring slutningen af marts og begyndelsen af april måned.

Du skal være opmærksom på, at kunder i valggruppe B2 kan tildele sin stemme til en delegeret enten i valggruppe B1 eller B2.

Generalforsamlingsportal til kunder i valggruppe B2

Er du kunde i valggruppe B2, skal du benytte generalforsamlingsportalen, når du vil deltage i valget af delegerede og/eller vil tildele din stemme til en delegeret. Du skal bruge din NemID til at logge dig på generalforsamlingsportalen.

Generalforsamlingsportalen findes på appension.dk/Om-AP-Pension/AP-Pension/Kundedemokrati, når den er åben.