Her er firmapensionens fleksible fordele

Med den rette firmapension får dine medarbejdere tryghed og fleksibilitet resten af livet. De kan hver især tilpasse pensionsordningen til deres behov – og med en solid opsparing er de mindre afhængige af politikernes lune.

En pensionsordning er mere end en investering i alderdommen. Det er en tro følgesvend, der også giver stor økonomisk tryghed undervejs i arbejdslivet gennem de forsikringer, der typisk er en del af ordningen.  

Med den rette firmapensionsaftale gør du dine medarbejdere mindre afhængige af politiske beslutninger om fx folkepensionsalder og førtidspension. Du giver dem i stedet en høj grad af fleksibilitet i privatøkonomien.  

Her kan du læse om tre fleksible fordele i en god firmapensionsaftale.    

1. Et skræddersyet sikkerhedsnet

I sin pensionsordning er medarbejderen typisk dækket ved invaliditet, sygdom og død. Medarbejderen betaler for forsikringerne via sine pensionsindbetalinger, men fordi der er tale om kollektive forsikringer, er de markant billigere end individuelle forsikringer.   

Især dækningen ved invaliditet er et vigtigt sikkerhedsnet – ikke mindst efter at politikerne har strammet reglerne for førtidspension markant.  

Sørg for at vælge et pensionsselskab, hvor hver enkelt kan skrue op og ned for sine dækninger efter eget ønske. På den måde kan en medarbejder fx købe ekstra tryghed i de år, hvor hun har hjemmeboende børn, mens hun kan skrue ned, når børnene er flyttet hjemmefra.   

Det er også smart at vælge en ordning, hvor dækningerne er fastsat som en del af lønnen (fx 70 procent af lønnen udbetalt hver måned ved invaliditet). Så følger den mulige udbetaling nemlig automatisk med op, når medarbejderens løn – og dermed levestandard – stiger.     

2. En mulig genvej til pension

Hvert femte år vurderer Folketinget, om danskernes folkepensionsalder skal stige. Det skal den løbende, fordi vi lever længere. Foreløbig ligger det fast, at pensionsalderen i 2030 stiger til 68 år. Og det er realistisk, at en dansker, som i dag er under 45 år, skal være 70 år eller mere for at få folkepension i fremtiden.  

Med en pensionsaftale giver du dine medarbejdere større fleksibilitet til at gå på pension før tid. De kan få deres opsparing udbetalt allerede fem år før deres folkepensionsalder – i nogle tilfælde endda tidligere, afhængig af hvornår de har oprettet deres pensionsordning.    

3. Risiko fra rette hylde

Det kan betyde flere hundrede tusinde kroner i forskel for hver af jeres medarbejdere, om de over tid får gode afkast på deres opsparing. Og valg af investeringer spiller en stor rolle for afkastet.   

Medarbejdernes behov er forskellige: Nogle har måske en høj friværdi og vil gerne tage en større risiko med deres pension, mens andre ønsker en lav risiko og stabil forrentning. De fleste firmapensioner giver gode muligheder for begge typer.  

Overordnet kan medarbejderne i de fleste pensionsselskaber vælge mellem markedsrente, hvor afkastene svinger med aktiemarkederne, og depotrente, hvor forrentningen ofte er lavere, men til gengæld stabil.  

I markedsrente får dine medarbejdere yderligere fleksibilitet. De særligt interesserede kan selv sammensætte deres investeringer. Men de fleste vil nok vælge at lade pensionsselskabets eksperter sørge for at tilpasse og reducere investeringsrisikoen, når pensionsalderen rykker nærmere.    

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om de fleksible muligheder i en firmapensionsaftale, er du velkommen til at kontakte en af vores rådgivere.

Vil du vide mere?