Forsikringer: Tre eksempler og tre vigtige råd

Hvis hverdagen vælter, kan forsikringer i medarbejdernes pensionsordning være et vigtigt økonomisk sikkerhedsnet. Men i hvilke situationer er de dækket? Og hvor høje skal deres dækninger være?

De rette dækninger i pensionsordningen kan redde dine medarbejderes privatøkonomi, hvis der sker dem noget alvorligt. I mange tilfælde kan forsikringerne også være en hjælp på vejen tilbage til en normal hverdag.

Her kan du læse mere om de forsikringer, der typisk er en del af pensionsordningen. Du kan også læse, hvad medarbejderne skal være særligt opmærksom på.

Tre eksempler: Her griber sikkerhedsnettet

 • 1. Dødsfald
  Hvis en af dine medarbejdere dør, er det et ekstra hårdt slag for deres familie, hvis også privatøkonomien smuldrer. Med en livsforsikring vil de nærmeste få en udbetaling, der sikrer, at hverdagen fortsat kan hænge sammen.

  Har dine medarbejdere yngre børn, kan en børnepension være et godt supplement. Den giver barnet en månedlig udbetaling, indtil han eller hun fylder 18, 21 eller 24 år. Frem til barnets 18-års fødselsdag er det den efterladte forælder (eller værge), der råder over udbetalingen, som kan være en ekstra hjælp til at forsørge barnet.

  Generelt anbefaler AP Pension en dækning på livsforsikring, der svarer til 200 pct. af årslønnen efter skat – og for børnepension en dækning på 33.000 kr. (2016), hvilket svarer til frikortgrænsen.
 • 2. Tabt erhvervsevne
  Hvis en medarbejder i en længere periode eller permanent mister sin evne til at arbejde på grund af ulykke eller sygdom, vil en forsikring ved tab af erhvervsevne sikre ham eller hende en månedlig erstatning for lønnen.

  Efter den seneste reform af førtidspension og fleksjob kan unge under 40 år kun få førtidspension, hvis de helt åbenlyst aldrig vil kunne arbejde. For den gruppe er det blevet endnu vigtigere med en dækning ved tabt erhvervsevne.

  Generelt anbefaler AP Pension en dækning ved tab af erhvervsevne, der svarer til 60-80 pct. af lønnen.
 • 3. Kritisk sygdom
  Hvis kræft, en blodprop eller anden kritisk sygdom pludselig rammer, begynder ofte en hård kamp for at blive helbredt. Med en forsikring ved kritisk sygdom er medarbejderen sikret et økonomisk råderum, som han eller hun kan bruge efter eget ønske til at gøre en svær tid lidt lettere.

  Hos AP Pension dækker forsikringen 26 kritiske sygdomme, og den giver også medlemskab til en række patientforeninger, der kan hjælpe medarbejderen med rådgivning og støtte til at komme videre.

  Generelt anbefaler AP Pension en dækning ved kritisk sygdom på 150.000 kr.

Tre vigtige råd: Få bedst udbytte af forsikringerne

 • 1. Find den passende dækningsstørrelse
  Behovet for dækning er individuelt og afhænger dels af medarbejderens økonomiske forpligtelser, dels af størrelsen på hans eller hendes opsparing. Der er f.eks. stor forskel på, om man er nybagt forælder med boliggæld eller single med friværdi.
 • 2. Husk fleksibilitet til at skrue op og ned
  Medarbejderne kan med fordel udnytte, at de har fleksible dækninger, der kan skrues op og ned efter deres aktuelle behov. På den ene side kan det være katastrofalt at være underforsikret, og på den anden side koster det på deres opsparing at være overforsikret.
 • 3. En firmapensionsordning giver billigere forsikringer
  Med en firmapensionsordning er der penge at spare på forsikringer. Gode forsikringer i en firmapensionsordning er som oftest noget billigere, end hvis medarbejderne selv skal tegne forsikringerne privat.

Vil du vide mere?

Vil du kontaktes af AP Pension?

 

Vil du vide mere?

Skriv til os
Vedhæft en eller flere filer

Vil du vedhæfte flere dokumenter, skal du holde Ctrl nede og venstreklikke på de ønskede dokumenter.

Du har mulighed for at kontakte vores kundecenter via denne kontaktformular eller via e-mail adressen kundecenter@appension.dk. Vi anbefaler, at du ikke sender følsomme personoplysninger via e-mail, men i stedet bruger denne sikre kontaktformular.