Send link til siden til

29. november 2012

AP Pension blandt de bedste til højt afkast og lave omkostninger

I Børsen kunne man forleden dag læse om en analyse fra ATP, der viser sammenhænge mellem pensionsselskabernes omkostninger og afkast. I artiklen kommer AP Pension ud blandt de bedste.

I Børsen den 28. november 2012 kunne man se en tabel, der rangerer pensionsselskaber i forhold til afkast og omkostninger. Tabellen er baseret på en analyse fra ATP. Analysen gør det muligt for første gang at sammenligne de danske pensionsselskaber efter både investeringsomkostninger og afkast.

Tabellen viser, at AP Pension er i den absolutte top blandt de selskaber, der skaber højest afkast for de laveste omkostninger. Ud af 40 selskaber kommer AP Pension ind på en fjerdeplads.

”Vi er stolte over vores flotte placering i ATP’s analyse. Det bemærkelsesværdige for AP Pensions vedkommende er, at vi har lave omkostninger samtidig med, at vores aktive forvaltning giver et af markedets bedste afkast,” siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør.

Se på både afkast og omkostninger

”Analysen understreger endnu engang, at man som pensionstager både skal se på afkast og omkostninger, når man vælger pensionsselskab. Når vi i AP Pension har så lave omkostninger, skyldes det, at vi er kundeejede og udelukkende er sat i verden for at skabe en god og billig pension til vores kunder,” fortsætter Søren Dal Thomsen.

ATP’s analyse er baseret på pensionsselskabernes egne informationer om deres samlede investeringsomkostninger, dvs. de omkostninger, der er forbundet med at forvalte pensionsformuen. I analysen er disse omkostninger sammenholdt med forrentningen – altså hvad selskaberne får ud af investeringerne – og det viser sig, at der ikke er nogen klar sammenhæng mellem høje omkostninger og højt afkast.

Læs mere om undersøgelsen på atp.dk

 
Tilmeld dig

AP Update

Nyheder og information, om pension og forsikring, direkte til din e-mail 1-2 gange om måneden.

KundeMæglerBliv kunde55+Slip garantienDepotrenter 2015Arla-UKInvesteringsformKompensationAnbefalAnbefal kvitteringSaml dine pensionsordninger i AP PensionVejledning til PensionsInfoTal med din rådgiver, når det passer dig